Projecten

U gebruikt het scherm Projecten om uw projecten te beheren. U kunt er de algemene projectgegevens bekijken en wijzigen en tevens nieuwe projecten toevoegen. Vanuit het projectenscherm roept u met de verschillende knoppen gedetailleerde informatie over een project op en kunt u de gegevens waar nodig aanpassen.

Met projectregels brengt u verdere gelaagdheid aan in uw project. U zet er bijvoorbeeld deelprojecten in of activiteiten die voor het project moeten worden uitgevoerd. Voor het beheren van de projectregels vindt u twee knoppen in het scherm: Projectregels planning en Projectregels financieel. Zij openen beide het regelscherm, maar hebben allebei een eigen focus op de gegevens. Met Ga naar kunt u van het ene regelscherm overschakelen naar het andere.

Projectstructuur

Het is mogelijk om een project of projectregel te koppelen aan bijvoorbeeld een verkoopdossier of een productiedossier (veld Soort koppeling en knop Orderkoppeling). U kunt de kosten en opbrengsten van de structuur vervolgens in zijn geheel laten doorrekenen, waardoor u een totaaloverzicht krijgt van het project en de onderdelen.

Gebruik het menu Instellingen voor het geven van aanvullende projectinstellingen.

Presets in het scherm Projecten

De processen binnen de module

Voor een meer overkoepelend beeld op de processen binnen de module Projecten, zoals het invoeren van een nieuw project, het berekenen van kosten en voortgang en dergelijke, kunt u terecht in de help in de map Processen, item Projecten. U vindt hier uitleg bij de verschillende principes en berekeningen, maar ook praktijkvoorbeelden van de manier waarop Isah uw project in verschillende situaties zal inplannen.

Tip: In de film Snel projecten opbouwen in Isah ziet u hoe u in korte tijd een nieuw project invoert, structureert en plant.