Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Projecten

De module Projecten omvat functies voor het plannen van projecten en het bewaken van deze projecten op de aspecten 'tijd' en 'kosten'.

Projecten opzetten

Als u aan een project begint, bepaalt u de omvang van het project. De benodigde taken voor het maken van een product of het leveren van een dienst vertaalt u in verschillende typen taken binnen het project: fases of deelprojecten die u onderverdeelt in activiteiten. Deze fases, deelprojecten en dergelijke registreert u in projectregels onder het project. Hierbij geeft u steeds aan om welk type regel het gaat.

De projectregels gebruikt u vervolgens voor het plannen van uw project en voor het administreren van en sturen op de kosten en opbrengsten. Voor deze twee aspecten van de projecten, de tijdsplanning en de financiële planning, zijn onder het project twee afzonderlijke schermen gemaakt. Deze schermen bieden elk hun eigen perspectief op de projectregels van het project, waardoor de gegevens overzichtelijk blijven voor beide vakgebieden.

Projecten bewaken

Tijdens het project bewaakt u de planning en de financiële voortgang. De voortgangscontrole voert u doorlopend uit:

Projecten beheren

Als u knelpunten heeft gesignaleerd of als nauwkeurigere schattingen beschikbaar zijn, stelt u de planning bij.

Als een taak of een heel project is afgerond, meldt u deze gereed. Door de status 'Gereed' toe te kennen, zorgt u ervoor dat een taak niet meer herpland kan worden en dat er geen wijzigingen in aangebracht kunnen worden.

In deze map

De basis

Projectopbouw en -voortgang: voorbeelden

Projectplanning: praktijkvoorbeelden

Grofcalculatie maken met plangroepen

Projecten voor elk bedrijfstype

Projecten doorrekenen