Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Projecten

Het doel van de module Projecten is om u eenvoudig een project te kunnen invoeren met (geschatte) activiteiten, doorlooptijden, mijlpalen en dergelijke, zodat u snel inzicht krijgt in een mogelijke start-, einddatum en doorlooptijd.

Het is mogelijk om het hierbij te laten en details verder uit te werken in losse verkoop- en productieorders, maar u kunt deze losse orders ook aan uw project koppelen. In dat geval kunt u de geschatte gegevens eenvoudig vergelijken met de werkelijkheid. Dit geldt voor zowel het planningsaspect als voor de kosten.

Gedetailleerde planning van een project, als er eenmaal productiedossiers zijn, kan plaatsvinden in de productiedossiers. Het is mogelijk om deze te koppelen aan het project dat u eerder heeft ingevoerd; in dat geval ziet u de voortgang van het feitelijke project terug in de module Projecten, compleet met gewerkte uren en gemaakte kosten. Projectregels die gekoppeld zijn aan een onderliggende order kunt u in de Gantt een andere kleur of een ander motief geven, zodat u duidelijk ziet waaruit zijn afkomstig zijn.

De module Planning ondersteunt het gehele proces, van ontwerp tot montage en installatie van producten. Waar andere modules van Isah inzicht geven in deelprocessen, biedt Projecten inzicht in het complete proces. Dankzij het totaaloverzicht van uw project dat deze module biedt, is het eenvoudiger om knelpunten te signaleren en de projecten bij te sturen.

Van grofplanning tot planning met actuele orderinformatie

Aan het begin van een project werkt u met grove schattingen, zoals een grofplan en budgetteringen. Als het project vordert, kunt u nauwkeurigere schattingen maken en ten slotte zijn er resultaten uit orders beschikbaar die u aan het project kunt koppelen. Bij elk van die verschillende projectfases hoort een eigen berekening van de planning. Met een plantype bepaalt u welke berekening van toepassing is.

Als de verkoop, productie of inkoop gestart zijn, kunt u binnen een project rekenen met de ordergegevens. Koppelt u één of meer orders aan een project, dan heeft u de beschikking over een grote hoeveelheid actuele informatie over planning, kosten en opbrengsten die u nog meer mogelijkheden biedt voor het bewaken en beheren van een project.

Grafische planning onder knop Projectregels planning

Met de knop Projectregels planning opent u de grafische planning van het project. De grafische planning is weergegeven in een zogenaamde Gantt-diagram, waarmee u snel inzicht heeft in de voortgang en eventuele knelpunten van de planning. Veranderingen brengt u direct aan in de grafische planning. U ziet vervolgens hoe een verandering binnen het project de planning beïnvloedt.

Capaciteitsoverzicht

Als u uren toekent aan het project, wilt u kunnen zien wat dat betekent voor de capaciteit. Informatie over de benodigde en beschikbare capaciteit van projecten is beschikbaar in capaciteitsoverzichten per capaciteitsgroep of afdeling. U ziet daarin hoe de bezetting zich verhoudt tot de capaciteit en tot de bezetting door orders die niet-projectgerelateerd zijn.

In deze map

Projecten

Tabblad Projecten in andere schermen

Basisgegevens projecten

Verwerkingen