Printers

U gebruikt het scherm Printers om de printers te registreren die binnen uw bedrijf gebruikt worden. U kunt de printers vervolgens koppelen aan gebruikers, printertypes en rapporten.

Als een printer via het printertype aan een rapport is gekoppeld, heeft deze printer voorrang. Dit kan van belang zijn als bepaalde documenten (bijvoorbeeld facturen) er altijd netjes uit moeten zien. Door aan een dergelijk rapport de printer met de hoogste kwaliteit te koppelen, wordt het desbetreffende rapport ook altijd door de opgegeven printer afgedrukt. Tijdens het afdrukken kunt u overigens nog van de standaard printerinstelling afwijken door een andere printer te selecteren.

In Isah wordt de combinatie printer met printerlade als één printer gezien. Het is dus mogelijk om voor een printer met drie lades drie afzonderlijke printerdefinities te registreren. Wanneer u wilt dat bij het afdrukken van een rapport automatisch via een bepaalde printerlade wordt afgedrukt, bijvoorbeeld omdat zich in die lade het papier met het juiste logo bevindt, definieert u deze printer/printerlade-combinatie als één printer.

Wanneer u slechts één printer definieert voor een printer met meerdere lades, worden de standaardinstellingen voor die printer overgenomen. Een gebruiker kan voor deze printer dan nog wel handmatig een ander lade of instelling kiezen.