Labeleditor

U gebruikt het scherm Labeleditor om teksten in Isah-schermen aan uw eigen wensen aan te passen. U kunt hierbij onder andere denken aan schermnamen, menu-items en de namen van knoppen. De labeleditor maakt het voor u mogelijk om in Isah uw eigen terminologie te gebruiken.

Overal waar in Isah een tekst staat, staat feitelijk een ID-nummer. Wanneer u Isah opstart, wordt bepaald welke taal is gekoppeld aan de gebruikersnaam waarmee u bent ingelogd. Vervolgens wordt aan de hand van de combinatie van de taal en het nummer bepaald welke teksten op het scherm weergegeven moeten worden.

Als u het nummer opzoekt dat aan een veld, menu-item of een ander schermonderdeel is toegekend, kunt u de tekst aanpassen aan uw eigen terminologie. Het is zelfs mogelijk om per taalcode een andere tekst op te geven. Zo kunt u verschillende business units een eigen taalcode geven en per business unit een andere tekst hanteren.

Met het pictogram Toon in het scherm Labeleditor kunt u wisselen van nieuwe tekst naar originele tekst.

ID-nummers opzoeken

Voordat u een andere tekst kunt toekennen aan een schermonderdeel in Isah, dient u het ID-nummer van het schermonderdeel op te zoeken. Dit doet u door het desbetreffende scherm te openen en daarna in de werkbalk van het scherm Labeleditor te klikken op het pictogram Toon ID-nummers. Van alle zichtbare schermonderdelen in Isah wordt nu het ID-nummer weergegeven in plaats van de tekst. Nogmaals klikken op Toon ID-nummers zorgt weer voor de normale weergave.

Tip: Het is mogelijk om met een script op grote schaal teksten aan te passen met 'Zoek en vervang'. U kunt dit script baseren op het voorbeeldscript I0065 'Automatisch labels vertalen' dat u vindt in het scherm Scripts.

Velden

Taal