Rol van applicatiebeheerder

Het is mogelijk om een gebruiker aan te merken als applicatiebeheerder zodat deze de rol van applicatiebeheerder kan uitvoeren: accounts van gebruikers beheren en rechten toekennen aan gebruikers(groepen) in Isah. Een applicatiebeheerder krijgt automatisch rechten voor een aantal schermen.

Een gebruiker kan in Isah applicatiebeheerder zijn als dat is aangegeven bij de gebruiker en/of bij een of meer groepen waartoe de gebruiker behoort. Als Isah de gebruiker beschouwt als applicatiebeheerder is in het scherm Gebruikers het veld Applicatiebeheerder via gebruiker/gebruikers(groepen) geactiveerd.

Wachtwoorden opnieuw instellen

Voorheen was het mogelijk om met 'sa>' als applicatiebeheerder in Isah in te loggen om wachtwoorden opnieuw in te stellen of voor het eerst gebruikers aan de maken in een administratie. De procedure was beschreven in het document 'Logging in Without a Password'. Aangezien de nieuwe instelling 'Applicatiebeheerder' de functie heeft overgenomen, is het inloggen met 'sa>' vervallen evenals het genoemde document. In de help van het veld Applicatiebeheerder in het scherm Gebruikers kunt u onder meer lezen hoe u wachtwoorden opnieuw kunt instellen.