Actieve opdracht

In het scherm Actieve opdracht ziet u de opdracht waarvoor op dit moment een urenregel loopt: u bent aan de opdracht begonnen door te gaan reizen of werken, en de status die u daarvoor heeft aangeklikt, heeft een urenregel gestart. Is er geen urenregel actief, dan is het scherm Actieve opdracht niet benaderbaar. Er kan maximaal één opdracht actief zijn.

MFS: Urenregel

In het opdrachtenscherm is een actieve opdracht te herkennen aan het pictogram voor de urenverantwoording.

Vanuit het scherm Actieve opdracht zijn de andere tabbladen van de opdracht ook benaderbaar. Uitleg bij deze tabbladen vindt u bij het scherm Opdrachten.

N.B.: Welke opdracht u in het opdrachtenscherm ook selecteert, als u op Actieve opdracht klikt, springt u naar de opdracht waarvoor de urenverantwoording loopt. Dit kan dus een andere opdracht zijn dan degene die u geselecteerd had.

Urenverantwoording

In het scherm Actieve opdracht is het mogelijk de lopende werkzaamheid in de urenregistratie te stoppen. De totale tijd die verstreken is sinds het starten van de regel wordt dan de totaal gewerkte tijd in de desbetreffende urenregel. Als u een urenregel stopt, heeft dat overigens geen gevolgen voor de status van de opdracht. Wilt u ook de status wijzigen, dan dient u dat in een aparte handeling te doen.

Als u de urenregel stopt, dan verschijnt hij op het scherm Registraties. Hier kunt u hem eventueel wijzigen of verwijderen.