Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Informatie over statussen

Een serviceopdracht doorloopt verschillende stadia; een ingeplande opdracht zal vaak na een aantal tussenstappen uiteindelijk worden afgehandeld. De status van de serviceopdracht biedt informatie over de voortgang ervan. Als u de status verzet, laat u collega's weten hoe de opdracht vordert.

U verzet de status van een opdracht door de opdracht te selecteren en vervolgens te klikken op de juiste statusknop in de werkbalk bovenaan het scherm. Nadat u de status op deze manier heeft verzet, verschijnt het pictogram van de status in de linkerkolom naast de opdracht.

Alle serviceopdrachten die u in MFS ziet in het opdrachtenscherm, zijn ingepland voor de ingestelde startdatum en (mede) aan u toegewezen.

 

Knop in werkbalk

Status in linkerkolom

Betekenis van de status

 

 

Ingepland

Ingeplande opdrachten die u nog niet heeft geaccepteerd, hebben geen pictogram in de linkerkolom.

MFS: Geaccepteerd

Accepteer de opdracht

Geaccepteerd

U heeft de opdracht gezien en gaat deze op de ingeplande datum uitvoeren.

MFS: Afgewezen

Wijs de opdracht af

Afgewezen

U kunt de opdracht niet uitvoeren of hij is vervallen. Een afgewezen opdracht is voor u na het verversen van de gegevens niet meer zichtbaar in MFS.
Ook na het accepteren van een opdracht kunt u de status 'Afgewezen' toekennen.

MFS: Onderweg

Start de reistijd

Onderweg

U bent op weg naar de opdracht.

MFS: Werk in uitvoering

Start de werktijd

Werk in uitvoering

U bent bezig met de opdracht.

MFS: Gereedmelden

Meld het werk gereed

Gereedgemeld

U bent klaar met de opdracht.

MFS: Goedkeuring door klant

Laat het werk goedkeuren door de klant

Goedgekeurd door klant

De klant heeft het werk met een handtekening goedgekeurd.

MFS: Afgesloten

Sluit de opdracht af

Afgesloten

De opdracht is afgesloten.

Let op: Het kan zijn dat uw bedrijf niet alle statussen gebruikt. U ziet alleen de statussen die de applicatiebeheerder heeft vastgelegd in de applicatie-instellingen.

Volgorde van statussen

Statussen kunnen alleen vooruit verzet worden. Zo kunt u wel van 'Onderweg' naar 'Werk in uitvoering' gaan, maar niet andersom. Als u na een opdracht weer in de auto stapt, kunt u wel een urenregel starten om aan te geven dat u aan het reizen bent, maar de status van de opdracht blijft ongewijzigd. Dit is gedaan om te voorkomen dat de status van de opdracht onduidelijk wordt; het zou voor de binnendienst namelijk niet duidelijk zijn of u nog onderweg bent naar de opdracht, of al op de weg terug. Ook wordt ermee voorkomen dat een status onvoorspelbaar wordt als er meerdere werknemers aan dezelfde opdracht werken.

Urenverantwoording met behulp van statussen

Het is mogelijk om automatisch reis- en werktijd te registreren. Als er in de applicatie-instellingen een urencode is opgegeven voor de statussen 'Onderweg' en 'Werk in uitvoering', dan hebben statuswijzigingen gevolgen voor de urenverantwoording. Zodra u de opdracht bijvoorbeeld zet op de status 'Onderweg', legt Isah MFS de starttijd vast en start de tijdregistratie voor reistijd. Deze loopt door totdat u kiest voor een andere status of de regel met de hand stopt.