Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Aanmaken te crediteren en opnieuw te factureren regieregels

Met de verwerking Aanmaken te crediteren en opnieuw te factureren regieregels maakt u creditregels voor regiespecificatieregels aan en desgewenst nieuwe, nog te factureren regiespecificatieregels.

Crediteren

U kunt voor één of meer gefactureerde regiespecificatieregels nieuwe te crediteren regiespecificatieregels aanmaken. Deze verwerking kunt u alleen uitvoeren als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

De nieuwe, te crediteren regels zijn een exacte kopie van de oorspronkelijke regiespecificatieregels, maar dan met negatieve bedragen.

Van deze regiespecificatieregels kunt u factuuradviezen aanmaken met de verwerking Aanmaken factuuradviezen voor kosten en diensten en vervolgens kunt u vanuit dit scherm de regels fiatteren en factureren.

Crediteren en opnieuw factureren

U kunt voor één of meer gefactureerde regiespecificatieregels nieuwe te crediteren regiespecificatieregels aanmaken en tevens nieuwe regiespecificatieregels aanmaken voor een andere debiteur. Deze verwerking kunt u alleen uitvoeren als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

Deze verwerking kunt u bijvoorbeeld uitvoeren wanneer er een verkoopfactuur is aangemaakt voor een verkeerde debiteur, bijvoorbeeld debiteur A in plaats van debiteur B. De reeds aangemaakte factuur voor A moet in zijn geheel gecrediteerd worden en de regiespecificatieregels moeten opnieuw gefactureerd worden aan B.

Door het veld Memo kopiëren te activeren, geeft u aan dat de memotekst van een gefactureerde regiespecificatieregel gekopieerd moet worden naar de nieuwe, te crediteren regel.

De nieuwe, te crediteren regels zijn een exacte kopie van de oorspronkelijke regiespecificatieregels, maar dan met negatieve bedragen.

De nieuwe, opnieuw te factureren regels hebben het prijszoekpad opnieuw doorlopen. Mogelijk is het totaalbedrag van de nieuwe factuur dus anders dan het totaalbedrag van de oorspronkelijke factuur.

Van deze regiespecificatieregels maakt u factuuradviezen aan met de verwerking Aanmaken factuuradviezen voor kosten en diensten en vervolgens kunt u vanuit dit scherm de regels fiatteren en factureren.

Let op: De hoeveelheid en prijs van opnieuw te factureren regieregels zijn gebaseerd op de gekoppelde NC-regels (zichtbaar op tabblad Nacalculatie). Als u de prijs of hoeveelheid op de geselecteerde regieregels handmatig hebt gewijzigd, of u heeft de hoeveelheid aangepast met de verwerking Hoeveelheid splitsen in meerdere debiteuren, dan kan de verwerking Aanmaken te crediteren en opnieuw te factureren regieregels onverwachte resultaten opleveren. U dient deze resultaten goed te controleren. Eventuele correcties kunt u handmatig aanbrengen.

Zie ook Regiefacturering.