Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Crediteuren tonen

Met de knop Crediteuren tonen ziet u een overzicht van alle openstaande inkoopfacturen.

Kolom

Omschrijving

Factuur/referentie

Dit is de referentie van de inkoopfactuur.

Datum

Dit is de factuurdatum.

Datum betaald

Als de factuur gedeeltelijk is betaald, wordt de datum van de laatste betaling getoond.

Dagen vervallen

In deze kolom kunt u zien over hoeveel dagen de vervaldatum van de factuur is bereikt (negatief aantal dagen) of hoeveel dagen de factuur al vervallen is. Zie ook Ouderdomsanalyse crediteuren.

Als u de Referentiedatum bovenin het scherm verandert, dan wijzigen de aantallen mee. Wilt u bijvoorbeeld zien welke facturen volgende week gaan vervallen, dan verzet u de referentiedatum een week.

Factuuromschrijving

Dit is de omschrijving op de factuur.

Openstaand bedrag

Dit is het openstaand bedrag van de factuur.

Geblokkeerd

Als de factuur geblokkeerd is voor betaling, is dat hier zichtbaar. (De)blokkeren van facturen doet u met de knop Tonen crediteuren.

Ouderdomsanalyse crediteuren

De ouderdomsanalyse maakt een snelle analyse van openstaande posten mogelijk. De kleuren geven aan hoeveel dagen de factuurvervaldatum is overschreden. De grafiek haalt de gegevens uit de kolom Dagen vervallen. Is het aantal dagen tot de vervaldatum kleiner dan of gelijk aan het getal in Periode 1, dan valt een factuur in het groene gedeelte van de ouderdomsgrafiek. Als de overschrijding van de betalingstermijn groter is, dan is de factuur zichtbaar in een van de andere periodes. Het aantal dagen van de periodes is ingesteld in de Financiële instellingen. De grafiek laat ook de bedragen aan openstaande posten zien.