1098 Bewerkingsplanbord - Gantt-diagram

In het Gantt-diagram ziet u de fasering en planning van bewerkingen en kunt u deze grafisch plannen.

Met een preset geeft u aan welke gegevens het grafische overzicht moet tonen. Voorbeelden van standaardpresets zijn:

Voor het juiste overzicht dient de eerste kolom overeen te komen met de gekozen preset. Bij het eerste gebruik van de preset dient u zelf de juiste kolom vooraan te zetten; Isah onthoudt deze instellingen voor de volgende keren.

De gegevens worden getoond over de periode die in de werkbalk Periode is aangegeven.

Alleen de bewerkingen voor capaciteitsgroepen en bewerkingen voor personeelsleden waarvoor is aangegeven dat ze zichtbaar moeten zijn in het scherm Bewerkingsplanbord, worden getoond. Daarvoor activeert u het veld Zichtbaar op bewerkingsplanbord in:

Van een bewerking worden onder andere de volgende gegevens getoond:

Voor het tekenen van de balken wordt gebruikgemaakt van het volgende zoekpad voor grafische instellingen:

1. de instellingen van de bewerkingsstatus, tabblad Algemeen, Instellingen grafisch.
  2. de instellingen van de capaciteitsgroep, tabblad Algemeen, Instellingen grafisch.
  3. de instellingen van het Gantt-diagram productieplanning.

Grafisch plannen

U kunt bewerkingen verplaatsen in de tijd, verkorten en verlengen. Het is niet mogelijk om bewerkingen toe te voegen of te verwijderen. Als u de planning grafisch aangepast heeft, kunt u de planning opnieuw laten doorrekenen.

Tip: In het scherm Bewerkingsplanbord worden standaard niet-gereedgemelde bewerkingen van niet-gereedgemelde productiedossiers getoond. Maak een nieuwe preset aan als u ook gereedgemelde bewerkingen wilt zien.

Bekijk de demofilm over het werken met Gantt-diagrammen

Informatie over de weergave van Gantt-diagrammen