Fiatteren en aanmaken expeditiebon

U gebruikt de verwerking Fiatteren en aanmaken expeditiebon verzendregel om de verzendingen van artikelen te fiatteren en te registreren. De gegevens op de expeditiebon kunt u vervolgens gebruiken voor het maken van verkoopfacturen. In de expeditiebonnen legt u onder meer vast:

Tip: U bepaalt zelf op welke manier de expeditiebonnen moet worden aangemaakt (een nieuwe bon per order of meerdere orders per bon). Hiervoor is in het scherm Voorkeurswaarden op het tabblad Klant de instelling Aanmaken expeditiebon opgenomen. Geldt voor een bepaalde klant een andere instelling, dan wijzigt u het veld op de Klantkaart van de desbetreffende klant.

Voorwaarden

U kunt alleen expeditiebonnen aanmaken als:

Resultaat

De aangemaakte expeditiebonnen worden geplaatst in het scherm Expeditiebonnen (module Expeditie). Tijdens de verwerking zijn verder automatisch enkele aanpassingen verricht:

N.B. De schermnaam is afhankelijk van de plaats van waaruit u het scherm opent. Opent u het scherm bijvoorbeeld vanuit het menu Bewerken in het scherm Verkoopregels, dan is de naam: Fiatteren en aanmaken expeditiebon verkoopregel.