Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Aanmaken interne productieorders

U gebruikt de verwerking Aanmaken interne productieorders om interne productieorders voor artikelen aan te maken.

De werkwijze voor het bestellen van artikelen die u zelf op voorraad maakt (via een interne productieorder) gaat nagenoeg op dezelfde wijze als het bestellen van grondstoffen of inkoopdelen bij andere leveranciers. Het enige verschil is dat u nu zelf de leverancier bent.

Tip: Als u een besteladviesregel selecteert die een interne productieorder moet worden, dan kunt u die ook direct omzetten vanuit het scherm Besteladvies artikelen, mits het besteladvies gefiatteerd is. Ga hiervoor vanuit het besteladvies naar het menu Bewerken en kies voor Aanmaken interne productieorders.

U vindt de aangemaakte productiedossiers in het scherm Productiedossiers. Het productiedossier krijgt de status zoals bepaald in het veld Automatische status in het scherm Voorkeurswaarden op het tabblad Productie. U kunt in de productieorders nog beperkt wijzigingen aanbrengen.

Let op: Pas als de status van het productiedossier wordt opgehoogd naar een status van het type 'Order' hoogt Isah de voorraad 'In productie' op. Ook zal er een productieordercode toegekend worden.

Voorwaarden

U kunt alleen interne productieorders aanmaken als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

Velden

Voor welke gebruiker(s) wilt u interne productieorders aanmaken?