Verzendingen externe bewerkingen

In het scherm Verzendingen externe bewerkingen registreert u welke artikelen of productonderdelen u verstuurt naar een leverancier om deze een externe bewerking te laten ondergaan. U kunt ook gereedschappen meesturen die benodigd zijn bij het uitvoeren van de externe bewerking.

U kunt alleen artikelen, onderdelen en gereedschappen verzenden die in een productcalculatie zijn gekoppeld aan de externe bewerking. Om een lijst van te verzenden goederen op te roepen, gebruikt u de knoppen onderaan het scherm: Artikelen, Gereedschappen, Onderdelen.

Als u meerdere verzendingen tegelijkertijd wilt registreren, dan kunt u de verzendregels ook automatisch laten aanmaken. U hoeft dan niet voor iedere verzending met de hand een verzendregel aan te maken.

De gegevens die u in dit scherm per verzendregel invult, vormen de basis van de verzendbonnen voor externe bewerkingen.

Als de verzendregels zijn aangemaakt, verwerkt u deze door verzendbonnen aan te maken. Op dat moment worden de gegevens van de productieorder bijgewerkt, zodat u de verzendgegevens bij de productieorder kunt inzien. De verzendbonnen worden geplaatst in het bestand Verzendbonnen externe bewerkingen.

Let op: Voordat u de verzendregels kunt verwerken, moet u deze fiatteren. U fiatteert een verzendregel door het veld Fiat te activeren.

Velden

Inkooporder

Inkoopregel

Verzenddatum

Aantal

Fiat

Laatste verzending

Regels