Aanmaken verkoopfacturen

U gebruikt de verwerking Aanmaken verkoopfacturen om verkoopfacturen aan te maken op basis van factuuradviezen. Aangemaakte verkoopfacturen worden geplaatst in het scherm Verkoopfacturen.

De verwerking voegt de gefiatteerde factuuradviezen samen tot een verkoopfactuur als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

De verwerking houdt rekening met de ingestelde methode van aanmaken van de verkoopfactuur: een nieuwe factuur per order, een nieuwe factuur per expeditiebon of een nieuwe factuur per debiteur (de instelling Aanmaken factuur kan ook ingevuld zijn bij de klant zelf).

U kunt de verkoopfacturen voor één of meer klanten of debiteuren aanmaken met de verwerking. De verwerking biedt daarnaast de mogelijkheid om de verkoopfactuur op een bepaalde factuur– en boekdatum aan te maken. De vervaldatum wordt hierbij bepaald op basis van de factuurdatum en de boekdatum wordt gehanteerd als journaaldatum van de verkoopfactuur.

Voorwaarde

U kunt pas een verkoopfactuur aanmaken als in het scherm Factuuradviezen een factuuradviesregel is gefiatteerd.