Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Projecten

Als u taken van enige omvang projectmatig wilt aanpakken, kunt u een project opzetten, bewaken en beheren in de module Projecten. U volgt de voortgang en behoudt het overzicht over kosten en opbrengsten. Zo signaleert u knelpunten tijdig en kunt u de planning bijstellen.

De module Planning ondersteunt het gehele proces, van ontwerp tot montage en installatie van producten. Waar andere modules van Isah inzicht geven in deelprocessen, biedt Projecten inzicht in het complete proces.

Van grofplanning tot planning met actuele orderinformatie

Aan het begin van een project werkt u met grove schattingen zoals een grofplan en budgetteringen. Als het project vordert, kunt u nauwkeurigere schattingen maken en ten slotte zijn er resultaten uit orders beschikbaar die u aan het project kunt koppelen. Bij elk van die verschillende projectfases hoort een eigen berekening van de planning. Met een plantype bepaalt u welke berekening van toepassing is.

Als de verkoop, productie of inkoop gestart zijn, kunt u binnen een project rekenen met de ordergegevens. Koppelt u één of meer orders aan een project dan heeft u de beschikking over een grote hoeveelheid actuele informatie over planning, kosten en opbrengsten die u nog meer mogelijkheden biedt voor het bewaken en beheren van een project.

Grafische planning

Met het Gantt-diagram plant u grafisch. Het Gantt-diagram geeft u snel inzicht in de voortgang en eventuele knelpunten van de planning. U ziet bovendien direct hoe een verandering binnen het project de planning beïnvloedt. Benodigde aanpassingen voert u in het Gantt-diagram zelf uit.

Capaciteitsoverzicht

Als u uren toekent aan het project, wilt u kunnen zien wat dat betekent voor de capaciteit. De benodigde capaciteit van projecten kunt u bekijken in capaciteitoverzichten per capaciteitsgroep of afdeling. U kunt bekijken hoe de bezetting zich verhoudt tot de capaciteit en tot de bezetting door orders die niet-projectgerelateerd zijn.

In deze map

Projecten

Tabblad Projecten

Basisgegevens projecten

Overzichten