Leveranciers beoordelen
  1. Ga in het scherm Leveranciers of Inkoopregels artikelen naar Bewerken, Leveranciersbeoordeling.
  2. Selecteer Automatisch beoordelen inkoopregels.
  3. Isah vult het bereik met de periode die is opgegeven in de module Algemeen, maar u kunt hiervan afwijken.
  4. In het bereik vult Isah de geselecteerde leverancier in, maar u kunt ook een selectie van meerdere leveranciers opgeven.
  5. Klik op OK. Alle regels die voldoen aan de volgende criteria worden beoordeeld:
  6. Nadat de inkoopregels zijn beoordeeld, geeft u de subjectieve en certificaatcriteria aan. Dit doet u in het scherm Leveranciers, menu Bewerken, submenu Leveranciersbeoordeling, ISO-gegevens leveranciers:
  7. U maakt nu van een bepaalde periode de leveranciersbeoordeling aan. Deze beoordeling kunt u daarna eventueel wijzigen of opnieuw aanmaken. Beoordelingen van verschillende periodes blijven bewaard, zodat u ze met elkaar kunt vergelijken.

Het bekijken, toevoegen, wijzigen of verwijderen van een leveranciersbeoordeling vindt plaats vanuit de module Leveranciers. Open het scherm Leveranciers, menu Bewerken, Leveranciersbeoordeling, Leveranciersbeoordelingen. U heeft hier de volgende mogelijkheden:

Tip: U kunt de leveranciersbeoordeling ook per leverancier afdrukken: scherm Leveranciers, Rapportage, Leveranciersbeoordeling. Het beoordelingsrapport drukt altijd de laatste beoordeling van een bepaalde leverancier af en laat de scores per criterium zien. Als u bij het afdrukken kiest voor de optie Details laat het rapport ook alle inkoopregels zien waarmee de leveranciersbeoordeling tot stand is gekomen.

Tip: In het scherm Leveranciers kunt u met een infoscherm eenvoudig opvragen welke scores de leveranciers per beoordeling hadden, zodat u kunt zien of zij hun prestaties verbeteren of niet: menu Info, Leveranciersbeoordeling, Scores leveranciers.