Tabbladen verplaatsen

U kunt voor uzelf de volgorde van tabbladen binnen een scherm bepalen. Dat geldt voor standaardtabbladen en eigen tabbladen. Als u het geselecteerde tabblad één positie naar rechts wilt verschuiven, klikt u in het rechtermuismenu op 'Naar rechts verplaatsen'. Wilt u het geselecteerde tabblad één positie naar links verschuiven, dan klikt u op 'Naar links verplaatsen'. Om de volgorde van tabbladen aan te kunnen passen, heeft u minimaal raadpleegrechten voor de tabbladbediening nodig.

U kunt een tabblad ook slepen naar een andere positie: selecteer het tabblad en houd de linkermuisknop ingedrukt terwijl u het tabblad naar de gewenste positie sleept.

Let op: Sleept u een tabblad en laat u het los binnen het scherm (tussen de tabbladtitels) dan wijzigt u de tabbladvolgorde. Laat u het tabblad buiten het scherm los, dan wordt het tabblad buiten het scherm geplaatst. De cursor verandert als u het tabblad buiten het scherm sleept.

Om terug te keren naar de oorspronkelijke tabbladvolgorde activeert u het veld Volgorde in de verwerking voor het verwijderen van gebruikersinstellingen en voert u de verwerking uit.

Tip: Als u in een scherm klikt op Nieuw (CTRL+N) of Wijzigen (F2) om respectievelijk een regel toe te voegen of te wijzigen, wordt automatisch tabblad Algemeen getoond zodat u meteen gegevens kunt invoeren. Wilt u dat in die gevallen een ander tabblad wordt getoond, bijvoorbeeld uw eigen tabblad Algemeen, plaats dit tabblad dan direct rechts naast het standaardtabblad Algemeen en verberg het standaardtabblad (zie Verbergen, Zichtbaar maken: tabblad (on)zichtbaar maken).