Tabblad buiten scherm plaatsen

Een tabblad kunt u buiten een scherm plaatsen zodat u tegelijkertijd gegevens van verschillende tabbladen kunt bekijken en bewerken. Sleept u bijvoorbeeld tabblad Lijst buiten een scherm, dan kunt u op dit losstaande tabblad alle regels doorlopen en op tabblad Algemeen detailinformatie van de regel bekijken en indien nodig wijzigen. In schermen met een grafisch overzicht kan het ook handig zijn om zowel het tabblad met het grafisch overzicht als het tabblad voor gegevensinvoer te tonen: in het scherm Productiedossiers zou u zo op tabblad Algemeen gegevens kunnen invoeren en het resultaat direct kunnen bekijken in het Gantt-diagram.

Voor het buiten het scherm plaatsen van een tabblad heeft u minimaal raadpleegrechten voor de tabbladbediening nodig.

Tip: Als u graag wilt dat velden van meerdere tabbladen tegelijkertijd beschikbaar zijn, kunt u deze velden ook op een eigen tabblad zetten. Alle velden die u in een scherm gebruikt, staan dan op één tabblad bij elkaar.

N.B.: Het is niet mogelijk om tabblad Teksten buiten het scherm te plaatsen.

Voor een buiten het scherm geplaatst tabblad geldt:

Tabblad buiten scherm slepen en terugplaatsen

Een tabblad plaatst u als volgt buiten het scherm:

1. Klik op de tabbladtitel en sleep het tabblad buiten het scherm. Er mag maar één tabblad tegelijk buiten het scherm geplaatst zijn. Staat er al een los tabblad en sleept u een ander tabblad buiten het scherm, dan wordt het eerste tabblad automatisch in het scherm teruggezet.

Let op: Sleept u een tabblad en laat u het los binnen het scherm (tussen de tabbladtitels) dan wijzigt u de tabbladvolgorde. Laat u het tabblad buiten het scherm los, dan wordt het tabblad buiten het scherm geplaatst. De cursor verandert als u het tabblad buiten het scherm sleept.

Een tabblad plaatst u als volgt weer terug in het scherm:

1. Klik op Afsluiten in het losstaande tabblad.