Eigen tabbladen

Met eigen tabbladen kunt u schermen afstemmen op uw werkwijze. U kunt eigen tabbladen toevoegen aan invoerschermen en zelf de indeling van die tabbladen bepalen. Voor het maken van een eigen schermindeling heeft u de volgende mogelijkheden:

Voor alle tabbladen geldt dat u de volgorde kunt wijzigen of tabbladen kunt verbergen zodat u alleen voor u relevante gegevens ziet. Ook kunt u een tabblad buiten het scherm plaatsen zodat u gegevens van verschillende tabbladen kunt bekijken en eventueel aan kunt passen.

Eigen tabblad vullen

Het eigen tabblad kunt u vullen met velden die op andere tabbladen van het scherm aanwezig zijn en met eigen velden. Dat doet u als het werkblad van het eigen tabblad zichtbaar is: als u het wijzigen aanzet door met de rechtermuisknop 'Nieuw' of 'Wijzigen' te kiezen. Rechts in het scherm ziet u het subtabblad Veldkiezer met alle standaardvelden van het scherm en eigen velden. De Veldkiezer toont alleen velden waarvoor u rechten heeft en bevat geen velden van de tabbladen Lijst, Teksten en Gantt-diagram. De standaardvelden zijn gegroepeerd per tabblad en daarbinnen per groepsvak, zodat bijvoorbeeld duidelijk is waar de verschillende velden Omschrijving bij horen. De eigen velden zijn alfabetisch gerangschikt.

Meer informatie over opbouw en naamgeving in de Veldkiezer

Hoe u het eigen tabblad vult, leest u hieronder.

Eigen tabblad vullen vanuit subtabblad Veldkiezer

Lege groepsvakken toevoegen

Omschrijvingen toevoegen of wijzigen

Volgorde wijzigen van doorlopen velden met Tab-toets

Velden positioneren

Veld in groepsvak plaatsen

Eigenschappen van schermonderdelen wijzigen

Schermonderdelen uitlijnen met pictogrammen

Tabbladmogelijkheden

Er zijn tal van mogelijkheden voor het beheer en de bediening van (eigen) tabbladen. De meeste zijn beschikbaar als u met de rechtermuisknop klikt op de titel van een tabblad.

Mogelijkheden rechtermuismenu voor eigen tabbladen:

Nieuw: eigen tabblad aanmaken

Wijzigen: eigen tabblad wijzigen

Wijzigen titel: titel van eigen tabblad wijzigen

Verwijderen: eigen tabblad verwijderen

Beheren: eigen tabbladen beheren

Mogelijkheden rechtermuismenu voor alle tabbladen:

Naar rechts verplaatsen, Naar links verplaatsen: tabblad verplaatsen

Verbergen, Zichtbaar maken: tabblad (on)zichtbaar maken

Tabblad buiten scherm slepen:

Tabblad buiten scherm plaatsen

Overige

Schermen waarin eigen tabbladen niet kunnen worden aangemaakt

Waarom krijg ik de melding dat een veld niet meer beschikbaar is?