Eigen velden en tabbladen

Met eigen velden neemt u aanvullende gegevens op in Isah, bijvoorbeeld artikelkleur, artikelnormeringen zoals DIN en ANSI, social media accounts, GPS-coördinaten voor objecten, etc. De mogelijkheid is bedoeld voor applicatiebeheerders die bedrijfsbreed velden beschikbaar willen maken. De eigen velden worden getoond op een eigen tabblad bij één of meer entiteiten naar keuze, bijvoorbeeld in de schermen Klanten en Leveranciers. U kunt vertalingen van de veldomschrijvingen opnemen.

Soorten velden

U kunt eigen velden gebruiken voor het invoeren, wijzigen en bekijken van gegevens. Dat kan op dezelfde manier als bij informatieve standaardvelden in Isah. Er zijn verschillende typen eigen velden beschikbaar, bijvoorbeeld 'alfanumeriek' voor invoervelden waarin zowel letters als cijfers ingevuld mogen worden, 'tijdstip' of 'datum'. Als u een veld met een keuzelijst wilt maken, kiest u voor het type 'mogelijkheid' en stelt u de lijst met keuzemogelijkheden samen. U kunt vertalingen van de mogelijkheidsomschrijvingen opnemen.

Met een eigen veld van het type 'Keuzescherm' kunt u een scherm met Lookup met wijzigen aan opvragen (lookup), bijvoorbeeld het scherm Klanten. Als u zo'n veld definieert, zijn in de Veldkiezer van het eigen tabblad twee velden beschikbaar die u afzonderlijk op het tabblad kunt plaatsen: een veld met de code en een veld met de naam of omschrijving van het betreffende keuzescherm.

Schermen selecteren waarin eigen veld beschikbaar moet zijn

Als u een eigen veld heeft aangemaakt, geeft u met de knop Entiteiten aan op welke schermen het veld beschikbaar moet zijn.

Rechten voor gebruik eigen velden

U kunt gebruikers rechten geven voor het gebruik van eigen velden op eigen tabbladen als u een eigen veld aan een groep koppelt.

Rechten voor eigen tabbladen en eigen velden

Eigen velden opnemen in presets