Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Preventief onderhoud

U gebruikt het scherm Preventief onderhoud om te specificeren of te bekijken welk type onderhoud op een object uitgevoerd moet worden en wanneer. Hierbij kunt u denken aan zaken als:

Iedere regel in dit scherm komt overeen met een uit te voeren activiteit op een bepaalde datum op een specifiek object. Op basis van dit geplande preventieve onderhoud kunt u vooraf inzicht krijgen in het capaciteitsbeslag van uw medewerkers. Deze informatie ondersteunt u bij het op een juist niveau brengen van uw service.

Per object dat gekoppeld is aan een contractversie kunt u een schema vastleggen voor preventieve onderhoudswerkzaamheden. De regels in het schema hebben elk een plandatum. Per regel preventief onderhoud kunt u een prijs vastleggen, en het artikel dat u voor de verkoopregel in de serviceorder wilt gebruiken.

Wanneer u het preventief onderhoud uitbesteedt, kunt u ook de leverancier vastleggen. Bij het aanmaken van een verkoopregel wordt de leverancier overgenomen wanneer u bij de bestelcode van het artikel heeft aangegeven dat u het artikel inkoopt. Via de besteladviezen kunt u een link leggen naar Inkoop voor het 'inkopen' van de serviceverlening bij uw leverancier.

Serviceorders aanmaken

Het preventieve onderhoud zoals opgegeven in het scherm Preventief onderhoud zet u met de verwerking Aanmaken orders uit preventief onderhoud om naar serviceorders voor preventief onderhoud.

Schema's voor preventief onderhoud automatisch aanmaken

U kunt Isah de schema's voor preventief onderhoud ook automatisch laten aanmaken. U maakt hiervoor gebruik van flexibele zoekpaden, die op basis van een aantal variabelen automatisch regels voor preventief onderhoud aanmaken.

De velden die u per regel voor preventief onderhoud tijdens deze verwerking wilt laten vullen en de waarden waarmee dat moet gebeuren, laat u in de flexibele zoekpaden voor preventief onderhoud opnemen. Zo zou u het preventief onderhoud kunnen laten afhangen van het artikel, van het objecttype of van de leeftijd van het object. U kunt zowel voor het bepalen van de frequentie als voor de tariefstelling van het preventief onderhoud van deze flexibele zoekpaden gebruikmaken (flexibel zoekpad 5 en 6).

In flexibel zoekpad 5 specificeert u de verschillende servicetypes met de daarbij behorende frequentie op jaarbasis. In flexibel zoekpad 6 specificeert u de overige gegevens voor het preventief onderhoud. Door het artikel op te geven, kunt u specificeren welke onderdelen en bewerkingen u moet uitvoeren voor de combinatie van het object en het servicetype. Zo heeft u voor het servicetype 'Grote beurt' op machine X waarschijnlijk andere onderdelen nodig dan voor een 'grote beurt' op machine Y.

Velden

Servicetype

Plandatum

Verwacht aantal uur

Monteurs

Fiat

Rekeneenheid, Rekenaantal

Prijs

Contractbedrag preventief onderhoud

Order

Regel/subregel

Verzending gereed

Status

Artikel

Artikel

Leverancier