Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Factuurschema

In het scherm Factuurschema specificeert u per object welke bedragen wanneer gefactureerd mogen worden. Daarnaast kunt u de termijnen registreren waarin het onderhoud wordt gefactureerd. U kunt in het scherm Gerelateerd onderhoud het factuurschema koppelen aan het 'Schema preventief onderhoud', waardoor u naast voorfacturering ook kunt regelen dat facturen pas aangemaakt worden wanneer het preventief onderhoud daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Voorwaarden voor de facturering van de termijnen zijn:

Let op: U kunt regels uit het factuurschema uitsluitend fiatteren als de BTW-code is ingevuld. Wilt u snel controleren bij welke regels de BTW-code niet is ingevuld, groepeer de regels in het factuurschema dan op de kolommen Compleet verwerkt en BTW-code.

Vanuit het factuurschema binnen de servicecontracten kunt u met een batchverwerking periodiek de contractfacturen aanmaken. In het overzicht Omzetgegevens kunt u naast de omzet per object bijvoorbeeld ook de omzet per servicecontract bekijken. Daarnaast worden hier de garantiegerelateerde kortingen getoond.

Factuurschema's van alle servicecontracten bekijken

  1. Open het scherm Factuurschema.

Factuurschema's automatisch aanmaken

  1. Open het scherm Servicecontracten.
  2. Selecteer het servicecontract waarvan u het factuurschema wilt aanmaken.
  3. Klik op de knop Versies.
  4. Selecteer de servicecontractversie waarvan u het factuurschema wilt aanmaken.
  5. Open het menu Bewerken en kies Factuurschema aanmaken. Bij het aanmaken van de factuurschemaregels worden de gegevens van het tabblad Facturering van de servicecontractversie meegenomen.

Velden

Bedrag

Factureringswijze

Artikelgroep

Factuur

Factuurdatum

Boekdatum

Creditfactuur

Fiat

Verwerkingsdatum