Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Grootboek

In het scherm Grootboek ziet u alle grootboekrekeningen die uw administratie bevat. De grootboekrekeningen vormen de basis van uw administratie. Om de gewenste resultaten te kunnen publiceren, is het van belang dat u een logische indeling maakt. Elke grootboekrekening moet bestemd zijn voor dezelfde soort mutaties, bijvoorbeeld omzet, kosten of vaste activa. Voor de actieve administratie vindt u in het scherm Grootboek het saldo van elke grootboekrekening.

Boekingen in dagboeken worden door Isah Finance verwerkt in het Journaal en vervolgens wordt de grootboekrekening met de journaalpostregels bijgewerkt. Vanuit de grootboekrekening kunt u de journaalpostregels opvragen en de boekingen in het dagboek bekijken. Zo krijgt u inzicht in de wijze waarop saldo's van een grootboekrekening tot stand zijn gekomen.

Grootboekrekeningen aanmaken

De grootboekrekingen die centraal zijn vastgelegd in Algemene gegevens worden hier geplaatst als u een bedrijf en boekjaar aanmaakt.

Stamgegevens grootboekrekeningen per bedrijf/boekjaar

De instellingen per grootboekrekening voor het bedrijf/boekjaar kunt u wijzigen in het scherm Stamgegevens grootboekrekeningen, tabbladen Algemeen en Dagboekinvoer.

In deze map

Stamgegevens grootboek

Grootboekkaart (Grootboek)

Grootboekkaart vorige jaren (Grootboek)

Periodevergelijking (Grootboek)

Verwerkingen