Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Kas/bank-dagboeken

Financiële transacties die betrekking hebben op kas of bank registreert u in dagboeken van het type 'Kas/bank'. Als u ontvangsten of uitgaven voor kas of bank vastlegt, wordt als tegenrekening automatisch de grootboekrekening gebruikt die opgegeven is bij het dagboek.

Als u een bankafschrift heeft gematcht met openstaande facturen selecteert u het dagboek waarin u de mutaties wilt invoeren. Per bankafschrift gebruikt u één dagboekbladzijde.

Boekingen in dagboeken worden door Isah Finance verwerkt in het Journaal en vervolgens wordt de grootboekrekening met de journaalpostregels bijgewerkt. Vanuit de grootboekrekening kunt u de journaalpostregels opvragen en de boekingen in het dagboek bekijken. Zo krijgt u inzicht in de wijze waarop saldo's van een grootboekrekening tot stand zijn gekomen.

De werking van het scherm

Zodra u in het scherm Kas/bank-dagboeken een dagboek opgeeft, verschijnen de bladzijden van het desbetreffende dagboek in het bovenste gedeelte van het scherm. Als u een van deze bladzijden aanklikt, ziet u de informatie onderin het scherm (Dagboekinvoer) en in het Weergavepaneel (de rechterkolom van het scherm: Bladzijde, Transacties, Regel) meelopen.

Selecteer een bladzijde en klik onderin het scherm op het tabblad Regels om de detailgegevens op deze bladzijde in te zien of om regels toe te voegen. Gebruik het tabblad Bladzijde om de algemene gegevens aan te passen.

Functies in het lint (Start)

N.B.: Als de functies in het lint niet toegankelijk zijn, dan is het dagboek afgeschermd voor handmatige invoer met de instelling Geblokkeerd voor handmatig wijzigen. In deze gevallen kunt u boekingen alleen laten verlopen via de integratie.

In deze map

Dagboekinvoer

Weergavepaneel

Verwerkingen