Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Integratie

De integratie tussen Isah Finance en Isah verbindt logistieke en financiële processen. Automatisch worden journaalposten vanuit Isah overgezet naar Isah Finance. Met enkele instellingen koppelt u de logistieke administratie aan de financiële administratie en worden de journaalposten in de juiste dagboeken geplaatst.

Instellingen

Stel de automatische overzetting van journaalposten als volgt in:

  1. Open in Isah module Financieel, map Basisgegevens administratie, scherm Financiële administraties en maak met Nieuw (CTRL+N) een nieuwe regel aan. Vul de volgende gegevens in:
  2. Open module Algemeen, map Instellingen, scherm Financieel, tabblad Export/import en selecteer in het veld Financiële applicatie 'Isah Finance'.
  3. Open module Algemeen, map Instellingen, map Basisgegevens, tabblad Inkoop. Kies als manier van werken met inkoopfacturen voorlopig voor de methode 'Openstaande posten fiatteren'.
  4. Zorg ervoor dat er in Isah Finance dagboeken aanwezig zijn waarin de journaalposten uit Isah geplaatst kunnen worden. Ga naar Algemeen, Dagboeken en kies een type dagboek, bijvoorbeeld 'Sales' voor journaalposten voor verkoopfacturen. Vul de volgende gegevens in op tabblad Algemeen:
  5. Als u voor journaalpostsoorten elk een eigen dagboek wilt gebruiken, kunt u dat in Isah opgeven: Open de module Financieel, map Basisgegevens financieel, scherm Journaalpostsoorten. Selecteer een journaalpostsoort en kies het gewenste dagboek in het veld Dagboek Isah Finance. Laat u het veld leeg, dan wordt gebruikgemaakt van de vangnetdagboeken die in Isah Finance zijn vastgelegd in Algemeen, Instellingen, Dagboeken in de velden Verkoopfacturen, Inkoopfacturen en Memoriaal.

    Bij het exporteren wordt eerst bepaald of er een dagboek van toepassing is dat bij de journaalpostsoort hoort. Wordt dat niet gevonden, dan wordt het in Isah Finance gedefinieerde dagboek gebruikt.

  6. Selecteer in Isah Finance in het scherm Bedrijven de financiële administratie die u aan de logistieke administratie wilt koppelen. Open het tabblad Integratie en geef op vanaf welke datum journaalposten overgezet mogen worden vanuit Isah (bijvoorbeeld als u overstapt van een financieel pakket naar Isah Finance). Alleen journaalposten met een datum gelijk aan of liggend na de hier opgegeven datum worden overgenomen.

Waarom worden de journaalposten niet overgezet?

Het kan voorkomen dat er in Isah journaalposten zijn aangemaakt, die niet worden geëxporteerd naar Isah Finance. In dat geval wordt er in Isah Finance een foutmelding aangemaakt in Algemeen, Log financiële integratie. In de melding kunt u de oorzaak van de niet uitgevoerde export vinden. Voer de oplossing door en geef de geblokkeerde journaalposten opnieuw vrij voor de integratie door te klikken op de knop Vrijgeven of Alles vrijgeven. Een oorzaak zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat het dagboek niet is geblokkeerd voor handmatig boeken. Die situatie zou u als volgt kunnen verhelpen:

  1. Ga naar Algemeen, Dagboeken, selecteer het dagboek waarnaar de journaalposten overgenomen zouden moeten worden en activeer het veld Geblokkeerd voor handmatig wijzigen.
  2. Ga naar Algemeen, Log financiële integratie en klik op de knop Alles vrijgeven.

De journaalposten worden alsnog verwerkt in het dagboek.

Wat gebeurt er met journaalposten die niet kunnen worden verwerkt?