Verkoopdagboeken

Verzonden verkoopfacturen registreert u in dagboeken van het type 'Verkoop'. Voor elke verkoopfactuur gebruikt u één dagboekbladzijde. De factuurregels voert u in de dagboekbladzijderegels in. Op basis van een zoekpad wordt de tegenrekening bepaald:

De meeste boekingen in verkoopdagboeken verlopen automatisch als verkoopfacturen in Isah zijn verwerkt. Het zoekpad voor de bepaling van de verzamelrekening debiteuren gebeurt dan op dezelfde wijze als bij het handmatig registreren van verkoopfacturen in Isah Finance.

Boekingen in dagboeken worden door Isah Finance verwerkt in het Journaal en vervolgens wordt de grootboekrekening met de journaalpostregels bijgewerkt. Vanuit de grootboekrekening kunt u de journaalpostregels opvragen en de boekingen in het dagboek bekijken. Zo krijgt u inzicht in de wijze waarop saldo's van een grootboekrekening tot stand zijn gekomen.

De werking van het scherm

Zodra u in het scherm Verkoopdagboeken een verkoopdagboek opgeeft, verschijnen de bladzijden van het desbetreffende dagboek in het bovenste gedeelte van het scherm. Als u een van deze bladzijden aanklikt, ziet u de informatie onderin het scherm (Dagboekinvoer) en in het Weergavepaneel (de rechterkolom van het scherm: Bladzijde, Transacties, Regel) meelopen.

Selecteer een factuur en klik onderin het scherm op het tabblad Regels om de detailgegevens van de factuur in te zien of om regels aan de factuur toe te voegen. Gebruik het tabblad Bladzijde om de algemene factuurgegevens aan te passen.

Functies in het lint (Start)

In deze map

Dagboekinvoer

Weergavepaneel

Verwerkingen