Afsluiten orders

U gebruikt de verwerking Afsluiten orders om te analyseren of verkoopoffertes of -orders of productiedossiers of -orders gereed zijn voor administratief afsluiten, en dus kunnen worden afgesloten in Isah. U kunt de verwerking bijvoorbeeld gebruiken voor het bepalen van het geschikte moment om onderhanden werk af te boeken of de productiedossiers te voorzien van een status van het type 'Historie'.

Wanneer u de verwerking uitvoert, worden de desbetreffende dossiers niet daadwerkelijk afgesloten. De analyse heeft geen enkele wijziging in de gecontroleerde gegevens tot gevolg; er wordt slechts gecontroleerd of alle onderdelen gereed zijn gemeld, zodat de order afgesloten zou kunnen worden. Indien dit niet het geval is, kunt u per onderdeel actie ondernemen, zodat de order wel afgesloten kan worden.

Wanneer u de verwerking Afsluiten orders uitvoert, kunt u voor de volgende onderdelen van de verkooporder nagaan of deze administratief gereedgemeld zijn:

De verwerking controleert de verkooporder op een groot aantal punten. De notificaties van de controle neemt Isah op in het scherm Berichtcodes onder de groep Afsluiten orders. U kunt de meldingen eenvoudig inzien door in het scherm Berichtcodes te sorteren of groeperen op het veld Groep.

Tip: Als u bepaalde controles niet wilt uitvoeren, neemt u deze op in het scherm Uitgesloten berichten.

Na het uitvoeren van de verwerking vindt u de resultaten in het overzicht Orderanalyses, dat onder andere staat in de module Verkoop en in de productiemodules. In dit scherm selecteert u de analyse waarvan u de resultaten wilt bekijken. Vervolgens klikt u op de knop Regels voor een overzicht van de eventuele redenen waarom een verkooporder of productiedossier nog niet zou mogen worden afgesloten.

Velden

Omschrijving

Simulatiedatum

Multilevel

Script

Selectie op

Controleren

Selectie