Ketenintegratie

Met ketenintegratie optimaliseert u de communicatie in de supply chain en vergemakkelijkt u uw administratie. Ketenintegratie maakt digitale uitwisseling van informatie tussen klant en leverancier mogelijk, bijvoorbeeld het elektronisch verzenden van orders en orderbevestigingen. Een inkooporder die de klant verstuurt naar zijn leverancier wordt na ontvangst en goedkeuring automatisch als verkooporder geregistreerd in het ERP-systeem van de leverancier. Vervolgens stuurt de leverancier een orderbevestiging naar de klant. Als de klant de ordervestiging heeft ontvangen en heeft goedgekeurd wordt eventueel de inkoopstatus van de inkooporder verzet.

De inkooporder en orderbevestiging worden in een mail als XML-bericht verzonden, desgewenst met een PDF van de order(bevestiging) erbij.

Elektronische berichten verzenden

Op basis van een aantal instellingen kunt u elektronische berichten verzenden. Wat u heeft verstuurd, kunt u bekijken in het scherm Verzonden documenten. U doorloopt de volgende stappen:

Verzendwijze vastleggen

Voorkeurswaarden opgeven

Instellingen per klant of leverancier invoeren

Elektronische berichten verzenden

Verzonden berichten bekijken

Elektronische berichten ontvangen en importeren

Als u elektronische berichten wilt ontvangen en importeren doorloopt u de volgende stappen:

Elektronische berichten ontvangen en importeren

Ontvangen elektronische berichten bekijken

Instelling Isah License Server

Voordat u aan de slag gaat met ketenintegratie, geeft u in de Isah License Server het adres van de webservice van ketenintegratie op.

Inkoop

Verkoop

Inkooporder verzenden

• Inkooporder aanmaken
  • Inkooporder verzenden

Inkooporder ontvangen:

• Ontvangen inkooporder goedkeuren
  • Inkooporder registreren als verkooporder

Ketenintegratie - Proces

Orderbevestiging ontvangen:

• Ontvangen orderbevestiging goedkeuren
  • Inkoopstatus verzetten

Order bevestigen:

• Orderbevestiging aanmaken
  • Orderbevestiging verzenden

Klant

Leverancier